Kétszáz áramtolvajra csapott le a rendőrség Tiszavasváriban

Áramlopás Tiszavasváron
Vágólapra másolva!
Mintegy kétszáz eljárást kezdeményezett a rendőrség Tiszavasváriban, ahol az áramlopások felderítésére folytattak razziát csütörtökön. Egy férfit azért állított elő a rendőrség, mert verekedni próbált a vizsgálat miatt.
Vágólapra másolva!

Ötven kereskedelmi egység és százötven magánfogyasztó ellen indított eljárást Tiszavasvári rendőrkapitánysága áramlopás gyanúja miatt - közölte a Police.hu. A rendőrség és az E.ON Hungária Zrt. közös ellenőrzést tartott csütörtökön az áramlopások felderítésére.

A rendőrségi közlemény szerint az ellenőrzés a mérőórákat illegálisan befolyásoló kereskedelmi- és vendéglátó-ipari egységeket célozta, de több esetben intézkedtek magánházba bevezetett, az utcai hálózatra életveszélyes módon csatlakozó kábelek miatt is.

Mintegy ötven kereskedelmi egység (például presszó, szolárium, kisvendéglő, könyvelőiroda) esetében szabálytalan áramvételezés gyanúja miatt műszaki szakértő bevonásával indult eljárás - közölte a rendőrség. Emellett mintegy százötven magáncélú fogyasztó ellen büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség. Egy férfit rendzavarásért szabálysértési őrizetbe vettek, mert zavarta a hatóság munkáját, és verekedni próbált az intézkedő rendőrökkel.

Forrás: Police.hu
Áramlopás Tiszavasváriban (rendőrségi felvétel)