Április végéig tart a budapesti nagytakarítás

Vágólapra másolva!
A turisztikai célpontokat, a Budapesti Tavaszi Fesztivál helyszíneit és az uniós elnökségben érintett területeket kiemeltként kezeli a Fővárosi Közterület-fenntartó, amely megkezdte az április végéig tartó tavaszi nagytakarítást.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a tavaszi nagytakarítás Budapesten; az időjárás enyhültével a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy eltüntessék Budapest útjairól és közterületeiről a tél nyomait - mondta Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Közlése szerint a társaság megkezdte a hidak lemosását, a fagy miatt keletkezett úthibák kijavítását, az aluljárók takarítását, a lakótelepek környezetének rendbetételét.

Az FKF Zrt. kiemelten kezeli az uniós soros elnökség rendezvényeinek helyszíneit, az oda vezető útvonalakat, továbbá az idegenforgalmi szempontból frekventált városrészeket, így például a budai Várat, a Duna-korzót, a Hősök terét, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeinek a helyszíneit. A szóvivő hozzátette, hogy a város kiemelt körzeteinek "faltól falig" való takarítását a hétvégén kezdik meg.

Szűcs Panni elmondta, hogy a gyalogos aluljárók falait vegyszerrel mossák le, fertőtlenítik az utcai szemeteseket és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek tartályait. A közúti gyorskarbantartó igazgatóság dolgozói öntött és hengerelt aszfalttal állítják helyre a társaság üzemeltetésében lévő több mint ezer kilométer hosszúságú úthálózatot, ezen belül a közösségi közlekedési útvonalakat.

A szóvivő közlése szerint a főváros tavaszi nagytakarítását a tervek szerint április végén fejezik be.