Gyurcsány szó nélkül hagyja Puch szurkálásait

Vágólapra másolva!
Nem reagál Gyurcsány Ferenc azokra a kemény bírálatokra, amelyeket Puch László korábbi MSZP-pénztárnok fogalmazott meg róla egy interjúban. Puch többek között felvetette, hogy az MSZP-n saját platformot szervező Gyurcsány alapítson új pártot, ha nem tud alkalmazkodni.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila pártelnök már reagált rá - mindössze ezt válaszolta Grétzy Zsolt, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő kommunikációs tanácsadója az [origo] megkeresésére, amikor azt szerettük volna megtudni, hogy Gyurcsány mit szól az őt Puch László korábbi MSZP-pénztárnok részéről ért kritikához.

A szocialista párt egyik legbefolyásosabb háttérembereként számon tartott Puch a Figyelőnetnek adott interjújában bírálta az MSZP-n belül saját platformot létrehozó Gyurcsányt. Azt mondta, Gyurcsány platformja párt a pártban, és azt is felvetette, hogy az egyik lakossági fórumon az MSZP átalakításáról beszélő politikusnak talán az MSZP-re kellene hagynia a baloldal képviseletét, "ő pedig megalakítaná a maga liberális-demokrata pártját". Szerinte Gyurcsány vagy alkalmazkodik a többséghez, vagy kilép a pártból.

Mesterházy Attila pártelnököt szerdai sajtótájékoztatóján kérdezték arról, mit szól Puch szavaihoz. A pártelnök azt mondta, azt kívánja, hogy Gyurcsány platformja sikeresen tevékenykedjen, mert így tud hozzájárulni az MSZP sikeréhez. Szerinte mindenkinek, aki azért dolgozik, hogy a párton belül megindult radikális változás végbemenjen, illetve tesz azért, hogy a kormány intézkedéseit kemény kritikával illessék, helye van az MSZP-ben - jelentette az MTI.

Gyurcsány Ferenc, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnökeként február 18-án tart évértékelő beszédet (erről bővebben itt olvashat).