Két gyerek halála miatt is nyomoznak a Cseppkő utcai gyermekotthonban

Vágólapra másolva!
A rendőrség nyomoz, a Fővárosi Önkormányzat pedig vizsgálja, hogy mi történt a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthonban. Két haláleset történt az intézményben és egy pedofília-gyanús ügy is kipattant.
Vágólapra másolva!

Két haláleset és egy pedofília-gyanús ügy miatt általános szakmai vizsgálatot indított a budapesti Cseppkő utcai gyermekotthonban a Fővárosi Önkormányzat, a rendőrség pedig nyomozást indított - írja az Index.

Az internetes portál értesülései szerint tavaly júniusban történt az első szokatlan eset, kigyulladt egy ágy, emiatt hét gyermeket és egy felnőttet vittek kórházba megfigyelésre.

2010. november 19-én egy hároméves kisfiúra ráborult egy polc, a gyermek súlyosan megsérült, kómába került, majd öt nappal később lekapcsolták a lélegeztetőgépről.

Még ugyanebben a hónapban egy, az otthonban lakó 13 éves fiú holttestére találtak rá a Millenáris Parkban. Az Index úgy tudja, valószínűleg öngyújtó-töltőgázt lélegzett be a kamasz.

Január elején kiderült, hogy egy nevelő rendszeresen hazavitt az otthonból két kislányt, akikkel együtt is aludt. A nevelő azóta már nem dolgozik az otthonban.

Csókay László, a Fővárosi Önkormányzat ifjúságvédelmi alosztályvezetője a portálnak elmondta, a fenntartó ez utóbbi eset után, január 14-én döntött a vizsgálat megindításáról.