Egyre több kórházban van látogatási tilalom

Vágólapra másolva!
Folyamatosan emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma, ezért egyre több egészségügyi intézmény rendel el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.
Vágólapra másolva!

Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel országszerte, ezért egyre több kórházban rendelnek el látogatási tilalmat. Néhány intézményben csak egyes osztályokra nem engednek be látogatókat - elsősorban a szülészetet, a nőgyógyászatot, a gyermekosztályt érinti a korlátozás mindenütt -, de vannak kórházak ahol teljes látogatási tilalom van.

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el az egri Markoth Ferenc Kórházban, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a váci Jávorszky Ödön Kórházban, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, a debreceni Kenézy Kórházban, és a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

Teljes látogatási tilalom van érvényben a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban, a Borsod megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, a Fejér megyei kórházakban, a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, a szombathelyi Markusovszky Kórházban, és a pécsi klinikákon.

Vírusfertőzés miatt részleges látogatási és felvételi tilalom van a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. nyíregyházi gerontopszichiátriai osztályán.

Magyarországon az idén már négy halálos áldozata van az influenzának, legutóbb - a múlt héten - egy kétéves kisgyermek halt meg.