Beperelheti a VII. kerületi polgármester Hunvald Györgyöt

Vágólapra másolva!
Károkozás miatt beperelheti Hunvald Györgyöt az ellene indított büntetőeljárással összefüggésben Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere, miután a kerület képviselő-testületétől erre felhatalmazást kapott.
Vágólapra másolva!

Jogi lépéseket tehet Hunvald ügyében a VII. kerületi polgármester, az általános felhatalmazást a kerület képviselő-testülete pénteken szavazta meg; az indítványt a szavazáson a testület két szocialista képviselője nem támogatta. A felhatalmazás a gyakorlatban azt jelenti, hogy az önkormányzatot mint sértettet a polgármester képviselheti a Hunvald elleni perben - mondta az [orgio]-nak Vattamány Zsolt polgármester.

Az ügyészségi vádirat szerint 639 millió forintot kár érte az önkormányzatot, erre nyújt be polgári peres igényt az önkormányzat. A büntetőeljárásról szóló törvény szerint a sértett azt a polgári jogi igényt érvényesítheti a terhelttel szemben, amely a vádban szereplő cselekmény folyamán keletkezett.

Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP) hivatalba lépésének elején, már októberben jelezte, hogy polgári peres igényt nyújt be a mintegy 640 millió forintra, a mostani felhatalmazás ezt alapozta meg. Az önkormányzat közölte, hogy a Hunvald-ügy egyik meg nem nevezett vádlottja levélben azt jelezte, hogy kész kártalanítási összeget fizetni; ezt az önkormányzat "részösszegként" el is fogadta.

Hunvald György és az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke, Gál György, továbbá 23 társuk ellen november elején emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt.