Visszavonatná a BKV jegylyukasztós pályázatát Vitézy Dávid

Vágólapra másolva!
A mechanikus jegykezelő készülékek beszerzésére kiírt pályázat visszavonását kérte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője a BKV vezetésétől. Vitézy szerint "megdöbbentő" több millió forintot olyan jegylyukasztókra elkölteni, melyek alkalmatlanok az időalapú jegyrendszer bevezetésére.
Vágólapra másolva!

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója azt kéri Kocsis Istvántól, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) vezérigazgatójától, hogy vonja vissza a régi típusú, manuális jegylyukasztókra kiírt pályázatot - derül ki az MTI birtokába került, hétfőn kelt levélből, amelyet a BKK vezetője írt.

Vitézy a Kocsis Istvánnak címzett levelében azt írja, megdöbbenéssel értesült arról, hogy a BKV 2013-ig több millió forintot akar elkölteni olyan jegyérvényesítő eszközökre, amelyek alkalmatlanok az időalapú jegyrendszer bevezetésére. Hangsúlyozta, hogy Tarlós István főpolgármester programjában is szerepel ez az elképzelés, amelyről Kocsis Istvánnak is tudnia kellett.

A BKK vezérigazgatója arra kérte Kocsis Istvánt, hogy haladéktalanul mutassa be, milyen indokok szóltak a lyukasztós jegykezelő készülékek beszerzése mellett. Kezdeményezte továbbá azt, hogy a tarifarendszer megújításáig a BKV az ilyen irányú beszerzési szándékától álljon el.

A BKV hétfőn írt ki pályázatot a vonaljegyek érvényesítéséhez szükséges kilenc lyukú mechanikus jegykezelő készülék és lyukasztószeg szállítására. A tender évi ezer darab jegykezelő készülék és évi 2700 lyukasztószeg szállítására vonatkozik.