Vesztegetéssel vádolják a pénzügyőrség egy volt parancsnokát

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Bakos Gyula, a vám- és pénzügyőrség volt dél-dunántúli regionális parancsnoka ellen, mert az ügyészség szerint az egykori vezető kedvezőbb vámeljárást ígért egy pécsi vállalatnak, amennyiben ott ismerőse cégét bízzák meg az őrző-védő feladatokkal.
Vágólapra másolva!

Kötelességszegéssel elkövetetett vesztegetés és hivatalos visszaélés miatt emeltek vádat a vám-és pénzügyőrség volt dél-dunántúli parancsnoka ellen. Bakos Gyula a gyanú szerint kedvezőbb vámeljárást ígért a finn érdekeltségű, elektrotechnikai termékeket gyártó pécsi Elcoteq Magyarország Kft. egy szállítmányára vonatkozóan, ha a vállalat az egyik ismerőse cégével szerződik őrző-védő feladatok ellátására.

Ha a volt parancsok bűnössége bebizonyosodik, akkor öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Bakost az ügy kirobbanását követően tavaly március 10-én felfüggesztette beosztásából a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka.

A Baranya Megyei Bíróság szóvivője elmondta, hogy az ügy iratai már megérkeztek a megyei bíróságra, a tárgyalás időpontját azonban még nem tűzték ki.