Újra lehet korcsolyázni a Velencei-tavon

Vágólapra másolva!
Újra lehet korcsolyázni a Velencei-tavon. A sportolni vágyók a hétvégén ismét birtokukba vehetik az agárdi Pop strandot. A szervezők egyebek mellett zenével, fűtött melegedővel és korcsolyakölcsönzővel várják a látogatókat. A Balatonnál is vannak korcsolyázásra alkalmas helyek. Bár a legtöbb helyen nem alakult ki téli sportolásra alkalmas jég, Siófoknál és Fűzfőn azonban biztonságosan rá lehet menni a a tó jegére.
Vágólapra másolva!

A hétvégén ismét birtokukba vehetik a korcsolyázás szerelmesei az agárdi Pop strandot. A kijelölt területen tíz centiméter vastagságú a jég, így biztonságosan rá lehet menni. A tó más részein azonban balesetveszélyes a sportolás - nyilatkozta Turbók János, a strand főrendezője. A szórakozni vágyókat zene, fűtött melegedő, büfé, korcsolya- és fakutyakölcsönző várja a Velencei-tó partján.

Csak Siófokon és Balatonfüzfőn lehet biztonságosan jégre menni

A Balaton jege nem mindenhol alkamas korcsolyázásra, így csak Siófokon, illetve Balatonfűzfőn lehet rámenni biztonságosan a tó jegére. Siófokon kedd óta működik hivatalosan kijelölt, ingyenesen használható pálya. A hely működtetői napközben ügyeletet tartanak, egészségügyi szolgálatot működtetnek, és rendelkeznek az esetleges mentéshez szükséges eszközökkel. A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki.

A balatonfűzfői Föveny strandon pénteken 10-12 centiméteres jégvastagságot mértek. Hivatalos pályakijelölést nem terveznek, de hétvégén az önkormányzat dolgozói ügyeletet tartanak, és itt is biztosítják a mentéshez szükséges eszközöket, a mobil illemhelyeket, és lesz büfé is.