Feljelentést tesz az UD Zrt. a hangfelvételek miatt

Vágólapra másolva!
Személyes adatokkal való visszaélés miatt feljelentést tesz az Ud Zrt, mert újabb, a céggel kapcsolatos hanganyagok, magánbeszélgetések kerültek fel a YouTube-ra pénteken.
Vágólapra másolva!

Újabb magánbeszélgetések, titkosszolgálati eszközökkel készített hangfelvételek kerültek fel a Youtube-ra pénteken - állítja az UD Zrt. A cég emiatt feljelentést tesz, amely várhatóan jövő hét elején érkezik meg a Nemzeti Nyomozó Irodához - mondta Futó Barnabás, a cég ügyvédje.

Futó Barnabás korábban elmondta, hogy több helyről is kiszivároghattak a felvételek, hiszen azokból egyes részleteket 2008 őszén már nyilvánosságra hozott Dávid Ibolya, az MDF akkori elnöke, illetve Szilvásy György szocialista politikus, titkosszolgálatokat felügyelő miniszterként. A két politikus ellen emiatt már vádat is emelt az ügyészség.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy vizsgálatot indított az Alkotmányvédelmi Hivatal, miután újabb, a titkosszolgálatok által rögzített hanganyagokat tettek fel a YouTube videomegosztó portálra. A lap, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, azt írta: nem zárható ki, hogy a szervezettől távozott személyek, más üggyel összefüggésben is nyilvánosságra hozhatnak hangfelvételeket. (A felvételekről részletesen itt olvashat.)