Újabb frekvenciát kapott a Katolikus rádió és a Lánchíd rádió

Vágólapra másolva!
A Médiatanács szerdán úgy döntött, hogy a szombathelyi vételkörzetben a Magyar Katolikus Rádió, Balatonfüreden a Lánchíd rádió kap ultrarövid-hullámú frekvenciát. A testület a két nagy kereskedelmi tévécsatorna tehetségkutató műsorának SMS-szavazása miatti panaszok kivizsgálását áttette a Gazdasági Versenyhivatalhoz.
Vágólapra másolva!

Több frekvencia sorsáról is döntött a médiahatóság szerdán. Veszprémben az FM 4 Rádió Kft., Győrben az Európa Rádió Nonprofit Kft., míg Karcagon a Viacom Kft. nyert sugárzási jogot.

Balatonfüreden a Lánchíd rádió jutott frekvenciához, míg Szombathelyen a Magyar Katolikus Rádió nyerte el a rövidhullámú sugárzás lehetőségét. A hatóság - az előző héthez hasonlóan - nyolc olyan rádióállomás jogosultságát hosszabbította meg, amelynek lejár a szerződése.

A Médiatanács közleménye szerint a Tv2 és az RTL Klub tehetségkutató műsoraiban az SMS-szavazások miatt több panasz is érkezett a nézőktől, leginkább azért, mert sikertelen küldés esetén is számlázott a szolgáltató. Az ügy a Gazdasági Versenyhivatalhoz kerül, de vizsgálja majd a média- és hírközlési biztos is.

A médiahatóság közleménye szerint döntés született arról is, hogy a közmédia működését meghatározó alapdokumentum, a Közszolgálati Kódex megalkotásában minden magyar állampolgár vagy határon túli magyar részt vehet. A részletekről a Médiatanács szóvivője szerdán számol be.