Új önkormányzati választást írna ki Esztergom polgármestere

Vágólapra másolva!
Esztergom polgármestere időközi választást tartana a településen. Tétényi Éva szerint a közgyűlés Fidesz-frakciója nem akar együttműködni. A polgármester egyúttal a testületet is feloszlatná. Döntésével az MSZP és a Jobbik helyi szervezete is egyetért. A Fidesz ennek épp az ellenkezőjét állítja, szerintük a polgámester nem működik együtt a frakcióval.
Vágólapra másolva!

Tétényi Éva független esztergomi polgármester időközi önkormányzati választást tartana - olvasható a Nol.hu-n. Megítélése szerint a közgyűlés Fidesz-frakciója képtelen az együttműködésre a város érdekében, ennek következtében pedig ellehetetlenül a település. Egyúttal arra kérte a testületet, hogy oszlassa fel magát. Döntésével a helyi MSZP-frakció, illetve a Jobbik is egyetért.

A Fidesz ezzel szemben azzal vádolja a polgármestert, hogy jogtalanul és indokolatlanul kezdeményezte az adósságrendezési eljárás megindítását. Tétényi Éva szerint azonban ennek megindítása a hatályos jogszabályok értelmében kötelessége volt. A Fidesz esztergomi szervezete emellett úgy véli, hogy az adott helyzetben az általuk elfogadott válságköltségvetés a legjobb megoldás. Szerintük éppen az a baj, hogy a polgármester nem működik együtt a frakcióval.