Több mint 2 milliárd forintért vehetnek új mentőautókat idén

Vágólapra másolva!
Az elmúlt években elmaradtak a fejlesztések, de a nyár végéig közel 50 esetkocsit és 100 mentőautót vehet az Országos Mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság újabb szerződést kötött az Országos Mentőszolgálattal, így a 2010-ben bejelentett 330 millió forinton felül újabb 520 millió forint jut a járműpark korszerűsítésére. A gépkocsik beszerzésére már kiírták a közbeszerzési eljárást.

Ezen a 850 millió forinton kívül még 1,75 milliárd forintot fordíthat az OMSZ mentőautók beszerzésére és fejlesztésre, amelyből még legalább száz jármű beszerzésére nyílik lehetőség.

A "Sürgősségi ellátás fejlesztése - mentés, légimentés" elnevezésű uniós pályázat keretében lehetőség lesz új mentőállomások építésére és a meglevők felújítására, és még ebből a pénzből is juthat gépjárműbeszerzésre.

Az elmúlt években folyamatosan elmaradtak a fejlesztések a mentőknél - 2008 óta egyetlen új mentőautó sem állt szolgálatba -, ez pedig már sok esetben a működést veszélyeztette, amit ezekkel a lépésekkel valószínűleg sikerül felszámolni.