Szerdán dönthetnek a West-Balkán bezárásáról

Vágólapra másolva!
Bezáratná Terézváros önkormányzata a West-Balkánt, a szórakozóhelyen szombat éjjel három lány halt meg a kialakult tömegpánikban. Egyedi hatósági eljárás folyik az ügyben, a bezáráshoz szükséges határozatról szerdán dönhetnek.
Vágólapra másolva!

Szerdán születhet döntés arról, hogy bezáratja-e a terézvárosi önkormányzat a West-Balkánt - közölte a kerületi önkormányzat sajtóirodája.Terézváros jegyzője, Sajtos Csilla az InfoRádiónak azt mondta, hogy egyedi hatósági eljárás folyik az ügyben, az önkormányzatnál dolgoznak a bezáráshoz szükséges határozaton. A West-Balkánban szombat éjjel három fiatal lány halt meg, mert pánik alakult ki a tömegben.
A terézvárosi jegyző azt mondta, hogy a rendőrség felvette a kapcsolatot a kerületekkel, és részletes statisztikát kért a szórakozóhelyekről. Sajtos Csilla szerint a VI. kerületben több mint hétszáz szórakozóhely van, olyan nincs, amely engedély nélkül működik, de sok olyanról tudnak, amellyel problémák voltak.

A West-Balkánban történt tragédia miatt a belügyminiszter összehangolt ellenőrzéseket ígért a hasonló rendezvények helyszínein, több kerület pedig közösen kezdeményezi, hogy szigorítsák a szórakozóhelyek engedélyeztetését. A terézvárosi szórakozóhelyen történt tragédiával foglalkozó cikkeinket itt olvashatja.