Szemtanú segített elfogni egy rablót Győrben

Vágólapra másolva!
Egy 85 éves asszony táskája volt egy fiatalkorú rabló zsákmánya újévkor Győrben. A tettest egy szemtanú segítségével gyorsan elfogták.
Vágólapra másolva!

Győrben, a Petőfi téren sétálgatott újévkor az a 85 éves asszony, akinek a táskáját megkaparintotta egy rabló. A 17 éves győri fiú hátulról ragadta meg a táska pántját, de nem tudta letépni az idős nő válláról. Az asszony elvesztette az egyensúlyát, és a földre került, az elkövető ekkor megszerezte a táskát, majd futva elmenekült.

Az asszony, akinek nem esett baja, egy bicikliző lánytól kért segítséget, és a helyszínre ért egy férfi is, aki a lakása ablakából látta a bűncselekményt. A férfi a rabló után eredt, és a Petőfi híd alatt megtalálta a 17 éves fiút, aki éppen a pénzt vette ki a táskából.

A rabló a kihallgatásán elmondta, nagyon megbánta tettét, amit kába állapotban követett el. Előző nap ugyanis a névnapját ünnepelte, a megivott alkoholra pedig gyógyszert is fogyasztott.

A Győri Rendőrkapitányság rablás gyanúja miatt őrizetbe vette a fiatalkorú rablót, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.