Szarvasokkal ütközött egy vonat Tolnanémedinél

Vágólapra másolva!
Szarvasokat gázolt egy Budapestre tartó Intercity szerda reggel Tolnanémedi közelében, az ütközés következtében a mozdony forgalomképtelenné vált. Az utasok közül senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Szarvascsordával ütközött szerda reggel egy Intercity Tolna megyében; a mozdony megrongálódott, az utasokat egy másik szerelvény szállítja a fővárosba - közölte a Somogy Online. Pincehely és Tolnanémedi között történt az ütközés, a vonaton összesen 67-en utaztak, az utasok közül senki nem sérült meg.

A MÁV tájékoztatása szerint a baleset miatt a Pécs-Pusztaszabolcs-Budapest vonalon közlekedő szerelvény előreláthatóan kétórás késéssel érkezik meg a fővárosba.

Tóth G. Balázs, a tolnanémedi vadásztársaság hivatásos vadásza szerint a baleset olyan szakaszon történt, amely mellett mezőgazdasági területek húzódnak.

Imre Lászlóné, a MÁV dél-dunántúli regionális igazgatóságának szóvivője elmondta, hogy mostanában nem volt ehhez hasonló baleset. "Vannak ugyan riasztóprizmák és más műszaki elképzelések az ilyen jellegű esetek megelőzésére, ám a szerda reggeli ütközés abszolút vis maior jellegű eset volt" - írja a Somogy Online.