Egy év után értékelné a médiatörvény tapasztalatait az ATV

Vágólapra másolva!
Szakmai és hatósági szakértők bevonásával 2012 elején értékelné a médiatörvény első évének tapasztalatait az ATV. A tévécsatorna szerint indokolt volt a korábbi médiatörvény módosítása, de kritikák miatt indokolt a tapasztalatok áttekintése is.
Vágólapra másolva!

"Függetlenül attól, hogy a közeljövőben a magyar parlament módosítja-e a médiatörvényt, az ATV javaslatot tesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, hogy a konstruktív párbeszéd érdekében 2012 januárjában üljön össze egy média-kerekasztal, melynek keretében a hatóság és a piaci szereplők együtt vitatják meg az új szabályozás első évének legfontosabb tanulságait" - olvasható az ATV hétfői közleményében.

Az ATV szerint "a korábbi médiaszabályozás elavult, így indokolt volt az új médiatörvény megalkotása". A kerekasztal összehívására azért van szükség a közlemény szerint, mert az új szabályozást "heves támadások, kritikák érik idehaza és külföldön egyaránt".

A médiatörvényt decemberben fogadta el a parlament. A törvényt ért támadásokról és a kormány védekezéséről itt olvashat.