Vágólapra másolva!
Nem kezdeményezte a kerületi ügyészség a diszkótragédia hatodik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel, valamint magánokirat-hamisítással gyanúsítják, a BRFK ugyan javasolta a legszigorúbb kényszerintézkedést, de az ügyészség szerint ennek feltételei nem állnak fenn.
Vágólapra másolva!

A West-Balkánban történt tragédia mind a hat gyanúsítottja szabadlábon védekezhet. A kedden őrizetbe vett férfi esetében a kerületi ügyészség már nem is kezdeményezte az előzetes letartóztatást, bár a rendőrség ezt javasolta. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy nem állnak fenn a kényszerintézkedés feltételei. A férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel, valamint magánokirat-hamisítással gyanúsítják.

A hétvégén őrizetbe vett öt gyanúsított esetében kezdeményezte az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A Pesti Központi Kerületi Bíróság azonban úgy határozott, hogy még az alapos gyanú feltételei is hiányoznak, így a gyanúsítottak hazamehettek a bíróságról.

A West-Balkánban szombat éjjel alakult ki tömegpánik, három fiatal lány meghalt. A tragédiával kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.