Saját gazdája udvarán fagyott halálra egy kutya

Vágólapra másolva!
Halálra fagyott egy udvaron kikötött kutya karácsonykor Bicskén. Az állatvédők állatkínzás miatt feljelentést tettek, ezért a rendőrség vizsgálatot indított.
Vágólapra másolva!

Saját gazdája udvarában fagyott halálra egy kutya a Fejér megyei Bicskén az ünnepek alatt. Az elpusztult kutyát helyi állatvédők találták meg, ők készítettek róla fotókat, amelyek alapján a Fehérkereszt Állatvédő Liga feljelentést tett - közölte hétfőn az [origo]-val Szilágyi István, az állatvédő szervezet munkatársa. Mint mondta, a rendőrségnek hiába ajánlották fel, hogy a szervezet kifizeti a kutya boncolásának költségeit, mert csak így derülhet ki, hogy miért halt meg a láncon tartott állat. Információi szerint az állat társát, egy másik keverék kutyát sikerült állatvédőknél elhelyezni.

A Bicskén megfagyott kutya ügyében december 27-én állatkínzás miatt büntetőeljárás indult ismeretlen tettessel szemben a Bicskei Rendőrkapitányságon - válaszolta kérdésünkre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika. A szóvivő szerint az állatot fel fogják boncolni, de erről - mivel a nyomozás folyamatban van - egyelőre nem tud bővebb felvilágosítást adni.