Orbán a Facebookon gratulált Papp István hazahozataláért

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook közösségi portálon gratulált a terrorelhárítóknak, amiért hazahozták a Szudánban elrabolt magyart. "Szép volt fiúk" - írta Orbán.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök saját Facebook-oldalán gratulált a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak, amiért hazahozták a Szudánban foglyul ejtett, de két nappal ezelőtt kiszabadult Papp Istvánt."Miközben mi a parlamentben Barrosóékkal tárgyaltunk, a terrorelhárítók elvégezték a munkájukat, épségben hazahozták Papp Istvánt! Szép volt fiúk!" - írja bejegyzésében Orbán és öt képet is feltöltött, amelyek Pappot ábrázolják, amint éppen leszáll a repülőről.

Papp István péntek délután öt óra után érkezett a Terrorelhárítási Központba, ahol először a családjával találkozott. Később sajtótájékoztatót tartott Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivővel és Hajdu Jánossal, a TEK főigazgatójával. Fogvatartásának körülményeit is elmesélte, erről itt olvashat bővebben. A magyar ENSZ-alkalmazottat szerdán szabadították ki az emberrablók fogságából. Papp Istvánt október 7-én a nyugat-szudáni, Dárfúr tartományban fekvő el Faserben egy támadás során rabolták el. A nyugalmazott alezredes az ENSZ darfúri békefenntartó missziójának (UNAMID) kötelékében szolgált egyéni munkavállalóként. Szudánban az ENSZ gyerekkatonák leszerelésével foglalkozó programjában vett részt. Elrablói egy hatalmas károkat okozó szudáni piramisjátékra akarták felhívni a világ figyelmét.