Megegyezett a Tettye Forrásház Zrt. nyolc baranyai kistelepüléssel

Vágólapra másolva!
A Tettye Forrásház Zrt. szolgáltatja a vizet nyolc, Pécs környéki településen, miután a cég megegyezett a települések képviselőivel.
Vágólapra másolva!

Megállapodott a Tettye Forrásház Zrt. nyolc baranyai kistelepüléssel, így a társaság látja el a jövőben a vízszolgáltatást ezekben a falvakban. A települések eddig a Pécsi Vízművel álltak szerződésben. A Tettye a pécsi víz- és csatornadíjaknál nem magasabb szolgáltatási díjakért gondoskodik a községek zavartalan, biztonságos ellátásáról.

A települések képviselői vállalták, hogy január 20-áig minden képviselő-testületi döntést meghoznak, ami szükséges, ezután pedig, egy héten belül megkötik az üzemeltetési szerződéseket.

A megállapodásnak köszönhetően a Tettye Forrásház felfüggeszti a január 20-ra a Pécsi Vízművel szemben tervezett vízátadás-korlátozást, ami a településeket érintette volna. A társaság hétfőn jelentette be, hogy ismét korlátoznák a szolgáltatást, reggel 7 és este 7 óra között.

A Tettye szerint a Pécsi Vízmű tartozik nekik 164 millió forinttal, mert a víz- és csatornadíjat beszedték, de azt nem utalták át nekik. A Pécsi Vízmű szerint nekik nagyobb a követelésük a Tettye Forrásházzal szemben, tehát utóbbi cég tartozik nekik és nem fordítva.