Martonyi: Nincs veszélyben a magyar EU-elnökség sikere

Vágólapra másolva!
Megnehezítették ugyan a magyar kormány dolgát, de nem rontják el az EU-elnökség sikerét a médiatörvény miatti kritikák - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter az osztrák közszolgálati tévében. Szerinte a sajtó bírálatai túlzóak, de igaz, hogy néhány kifejezés "túl általános" a törvényben.
Vágólapra másolva!

A médiatörvénnyel kapcsolatos bírálatok megnehezítették a kormány dolgát, de egyáltalán nem rontották el az EU-elnökség sikerének esélyeit - fogalmazott Martonyi János külügyminiszter egy vasárnapi osztrák televíziós vitaműsorban. Az osztrák közszolgálati televízió (ORF) Europastudio című műsorában a miniszter azt mondta, ha az Európai Bizottság konkrét kifogásokkal él a törvény ellen, a kormány véghezviszi a szükséges "kiegészítéseket vagy módosításokat".

A külügyminiszter szerint "bizonyos kifejezések túl általánosak" a médiatörvényben, de szerinte a sajtóban folyó vita és annak hangneme helyenként "túlzó". Minél előbb készül el a bizottság véleménye, "annál jobb mindannyiunk számára" - tette hozzá.

Magyarország csütörtökön vette át ünnepélyesen az Európai Unió féléves elnökségét, másnap pedig a magyar kormány együttes ülést tartott az Európai Bizottság tagjaival. Az ez után tartott sajtótájékoztatón Orbán Viktor kormányfő és José Manuel Barroso bizottsági elnök több, a médiatörvényre vonatkozó kérdést is kaptak, ahogy a Sándor-palotában is többnyire erről kérdezgették Schmitt Pál államfőt a megjelent külföldi újságírók. Az EU-elnökség átvételéről és a médiatörvény körüli vitáról mindent megtudhat ezen a címkeoldalon.