Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Átadták a kivitelezőknek Devecserben a lakópark építési területét, így ott is elkezdik a közművesítést. Az iszapkatasztrófa miatt kárt szenvedett vállalkozók kárigényeit január végéig egy külön kárszakértői csoport méri fel.
Vágólapra másolva!

Devecserben is megkezdődhet a lakópark kialakítása. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint átadták az építési területet a kivitelezőnek, így kezdődhet a telkek közművesítése. Kolontáron már hetek óta építik a szennyvízcsatornát és vízvezetékrendszert, az építkezésen több mint 100-an dolgoznak. A vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen 250 házat kell lebontani, illetve 150 új lakást kell felépíteni.

A vállalkozókat ért károkat egy külön kárszakértői csoport vizsgálja. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint január végére befejezik az összesítést, eddig 27 vállalkozó igényét mérték fel.

A segélyezési feladatokat is pontosította a Civil Humanitárius Koordinációs Központ: a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat az elhelyezésben és a közüzemi díjak átmeneti átvállalásával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a tüdőszűrő központ üzemeltetésével és pszichológusok biztosításával, a Baptista Szeretetszolgálat élelmezéssel, a Katolikus Karitasz higiénés és tisztítószer-csomagok biztosításával, a Magyar Református Szeretetszolgálat pedig tűzifával segíti a károsultakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről