"Chávez és Orbán egy irányba tartanak" - Daniel Cohn-Bendit a médiatörvényről

Vágólapra másolva!
Biztos, hogy Nixon sem találta kiegyensúlyozottnak a Watergate-botrányról szóló tudósításokat - mondta az az [origo]-nak Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő, aki Hugo Chávez venezuelai elnökhöz hasonlította szerdán Orbán Viktor magyar kormányfőt. A képviselő - akinek párttársai leragasztott szájjal demonstráltak a magyar médiatörvény ellen - szerint ellentétes a szabadsággal, ha az állam megmondja, mi a helyes.
Vágólapra másolva!

"Chávez balról, Orbán jobbról jön, de egy irányba tartanak: a média korlátozása felé" - mondta az [origo]-nak Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő, aki az Európai Parlament szerdai ülésén Hugo Chávez venezuelai elnökhöz hasonlította Orbán Viktor magyar kormányfőt, és akinek frakciótársai leragasztott szájjal demonstráltak Orbán beszéde alatt a magyar médiatörvény ellen.

Nézze meg villáminterjúnkat Cohn-Bendittel (angol nyelven)

Cohn-Bendit a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét tartja a magyar médiatörvény legnagyobb hibájának, hiszen lehetetlen megítélni, mi a politikai kiegyensúlyozottság. A francia-német képviselő azt mondta: biztos benne, hogy Richard Nixon egykori amerikai elnök sem találta kiegyensúlyozottnak a bukását okozó Watergate-botrányról szóló tudósításokat, vagy az iraki Abu Graib-börtönben zajlott kínzások sem derülhettek volna ki, ha tekintettel vannak George Bush elnök szempontjaira.

"Ha egy állam, egy többség ellenőrzi, hogy mi a helyes és a rossz, az az én értelmezésem szerint ellentétes a szabadsággal és a demokráciával" - mondta Cohn-Benedit. Szerinte csak Orbántól függ, hogy meddig lesz még a figyelem középpontjában a magyar médiatörvény ügye, ha hajlandó változtatni a kifogásolt szakaszokon, véget ér a nagy felhajtás. Az EP-képviselő szerint lehet, hogy a magyar törvény az európai törvények legrosszabb elemeit gyúrta össze.