Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezte a bíróság szerdán este a West-Balkánban történt diszkótragédia egyik gyanúsítottját. Az  ügyészség azért kérte az öt őrizetbe vett előzetes letartóztatását, hogy ne tudják megnehezíteni vagy meghiúsítani a bizonyítást, de a bíróság szerint ez az indok nem áll meg a férfi esetében. A másik négy gyanúsított előzetes letartóztatásáról szerdán dönt a bíróság.
Vágólapra másolva!

Nem helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság a West-Balkánban szombaton történt diszkótragédia ügyében Sz. Győzőt - jelentette az [origo] tudósítója a bíróságról. A férfi, aki a West-Balkán ügyvezetője és egyik bérbeadója, szabadlábra került, semmilyen kényszerintézkedést nem rendelt el a bíróság.

A VI. és VII. kerületi ügyészség kedden azért indítványozta a több ember halálát okozó gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indult nyomozásban őrizetbe vett emberek letartóztatását, mert indoklásuk szerint feltehető, hogy szabadlábon meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A bíróság úgy ítélte meg, hogy bár megállapítható a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, a bizonyítási eljárás a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén is lefolytatható. Tudósítónk szerint a férfi megtörtnek tűnt.

A másik négy gyanúsított előzetes letartóztatásáról szerdán délelőtt dönt a bíróság. Az öt őrizetbe vett közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője. A West-Balkánban szombat éjjel három fiatal lány halt meg a szórakozóhelyen kialakult tömegpánik miatt, az ügyről szóló korábbi cikkeinket itt találja meg.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Sz. Győző bilincs nélkül távozhatott a bíróságról (jobbra)