Elhagyta az országot a dunai árhullám

Vágólapra másolva!
Kedden összesen 1024 kilométeren kellett védekezni az árvíz ellen, ez kevesebb, mint az előző napon. Folymatosan apad a Duna, az árhullám pedig már elhagyta az országot. A Tiszán és mellékfolyóin sincs már harmadfokú készültség. Az elmúlt napon a bel-, illetve az árvíz miatt tizenkét megye 213 településén volt készültség.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan apadnak a hazai folyók. A Dunán az árhullám már elhagyta az országot, készültség feletti vízszintet sehol nem mértek. A harmadfokú készültséget a Tiszán és a mellékfolyóin is megszüntették. Másodfokon azonban még 86 kilométeren, első fokon pedig 938 kilométeren kell védekezni.

Kedden összesen 12 megye 213 településén okozott még mindig gondot az árvíz, illetve a belvíz. A védekezésben csaknem 1700-an vettek részt, 376 szivattyú segítségével. A hazai folyók fővédvonalain összesen 1024 kilométer hosszon volt árvízvédelmi készültség.

Az Országos Karasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdai tájékoztatása szerint a belvízzel elöntött területek nagysága jelenleg 336 ezer hektár, ebből 187 ezer hektár vetés-, illetve szántóterület. A belvíz miatt eddig 337 embert telepítettek ki.