Ékszerrabló fiatalokat fogtak el Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Mintegy ötmillió forint értékű arany ékszert lopott el öt fiatal a múlt héten Nagykanizsán egy kirakat betörésével. A rablókat a rendőrök két nap alatt elfogták.
Vágólapra másolva!

Egy bizományi üzlet kirakatát törték be a múlt hét kedden ebédidőben Nagykanizsán, a rablók mintegy ötmillió forint értékű arany ékszerrel távoztak a helyszínről. Szemtanúk és a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével még aznap éjszaka elfogtak két elkövetőt, majd két napon belül három társuk is rendőrkézre került.

Az először elfogott 15 és 17 éves nagykanizsai fiatalok magukra vállalták a bűncselekményt, de kiderült, hogy ők csak a helyszínt figyelték, a valódi tettes egy 17 és egy 20 éves nagyrécsei fiatal volt. A rablók 1,8 millió forintot, valamint 54 gramm kábítószert kaptak a zsákmányért egy orgazdától. A pénzt azonnal elköltötték.

A rendőrség kezdeményezte mind az öt gyanúsított előzetes letartóztatását, de csak az orgazdát helyezték előzetesbe. Az ékszerek még nem kerültek elő, az orgazda, állítása szerint, rögtön továbbadta a zsákmányt.