Egyre több az influenzás beteg, az ország középső részén járvány van

Vágólapra másolva!
Egy hét alatt másfélszeresére nőtt az influenzaszerű megbetegedések és az emiatt kórházba utaltak száma. A középső országrészben már helyi járványok is kialakultak.
Vágólapra másolva!

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) közlése szerint tovább nőtt az influenzás megbetegedések száma. Az év második hetében mintegy 18 400 ember fordult orvoshoz influenzás tünetekkel, ez másfélszerese az előző heti adatnak.

Az OEK jelentése szerint Somogy és Tolna megye kivételével az ország valamennyi megyéjében emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az egy héttel korábbihoz képest. A legtöbben Pest megyében mentek orvoshoz, de magas volt a fertőzöttek száma a fővárosban, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében is. A betegek többsége felnőtt, a gyerekek között kevsebb a fertőzött.

Az ÁNTSZ-hez öt járványról érkezett jelentés, a fővárosból, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből. A járványok közül négy általános iskolában, egy javító-nevelő intézetben fordult elő.

Látogatási tilalom a debreceni Kenézy Gyula Kórházban

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a debreceni Kenézy Gyula Kórház három osztályán, mert folyamatosan nő az influenzagyanús betegek száma. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályra, a fül-orr gége, valamint a szülészeti és nőgyógyászati osztályra nem mehetnek be a látogatók.