Egy szervező a West-Balkán-tragédia újabb gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, aki a West-Balkán szórakozóhelyen tragédiával végződött rendezvény szervezésében vett részt - közölte a honlapján szerda délután a rendőrség. Szerda délelőtt a bíróság szabadlábra helyezte a tragédia eddigi gyanúsítottjait.
Vágólapra másolva!

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe kedd este a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a január 15-én, a West-Balkán szórakozóhelyen történt tragédiával kapcsolatban - közölte a BRFK.

A Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állították elő, majd vették őrizetbe a közlemény szerint. A BRFK kezdeményezte az eljáró ügyészségnél a férfi előzetes letartóztatását.

Szerdán délelőtt tartották a szombat éjszaka a West-Balkánban történt tragédia négy gyanúsítottjának tárgyalását a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB), amely úgy döntött, a négy férfi szabadlábon védekezhet. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról, Sz. Győzőről - a West-Balkán ügyvezető-tulajdonosáról - már kedden este döntést hozott a PKKB. Vele szemben sem tartották indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését.

Szombat éjszaka a Nyugati téri West-Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta (az erről szóló összes korábbi cikkünket itt megtalálja).