Egy hajtót lőttek lábon a szemenyei vadászaton

Vágólapra másolva!
Egy fiatal hajtó sérült meg szombaton egy vadászbalesetben Szemenye határában. Egy osztrák vadász lőtt egy vaddisznóra, a lövedék azonban a hajtót is eltalálta, ezért kórházba kellett vinni.
Vágólapra másolva!

Egy 19 éves hajtó sérült meg szombaton egy vadászbalesetben a Vas megyei Szemenye határában. A korábbi hírek szerint egy vadász sebesült meg, a sérült édesapja szerint azonban a fia hajtóként segített azoknak az osztrák vadászoknak, akiknek a település határában rendeztek hajtóvadászatot.

Takács Gyula az esetnél jelen lévő vadászokra hivatkozva azt mondta, a baleset úgy történt, hogy az egyik osztrák vadász egy erdei útról lőtt be az erdőbe. Egy vaddisznót valószínűleg el is talált, de a lövedék átfúródhatott az állaton, és a 19 éves hajtó bal lábát is eltalálta.

A Vas megyei rendőrség szombaton annyit közölt, hogy a vadászbaleset sérültjét a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, ahol megműtötték, de kedden valószínűleg újból meg kell operálni. A kórház szerint a fiatalember állapota stabil. Az ügyben a Vasvári Városi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást.