Diákok fosztogattak egy kollégiumban Békésben

Vágólapra másolva!
Kifosztották a szabadkígyósi kollégiumot, és erőszakoskodtak a diáktársaikkal azok a fiatalok, akiket a napokban fogtak el a rendőrök Békés megyében. A két 16 éves fiú és 15 éves társuk ellen több bűncselekmény miatt is eljárás indult, egyikük előzetesbe került.
Vágólapra másolva!

Azzal gyanúsít a rendőrség három fiatalt, hogy műszaki cikkeket, illatszereket, ruhaneműket loptak el a szabadkígyósi kollégium szobáiból, majd buszra szálltak, és hazaindultak egy békési lakásotthonba - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A meglopott diákok rövid időn belül bejelentést tettek a rendőrségen, így a Békési Rendőrkapitányság járőrei már otthon várták a fiatalokat. A nyomozás során kiderült, hogy nemcsak a kollégiumot dúlták fel, hanem korábban többször erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítették diáktársaikat arra, hogy zsebpénzüket, tízóraijukat odaadják nekik. A három fiatalt a Békéscsabai Rendőrkapitányság rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Egyikük előzetes letartóztatásban van.