Cipőjéért verte meg osztálytársát egy csengeri fiú

Vágólapra másolva!
Testi sértés, zaklatás, zsarolás és rablás miatt indított eljárást a rendőrség két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános iskolás diák, egy 15 éves lány és egy 16 éves fiú ellen.
Vágólapra másolva!

Testi sértés, zaklatás, zsarolás és rablás miatt indított eljárást a rendőrség két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei általános iskolás diák, egy 15 éves lány és egy 16 éves fiú ellen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 16 éves, az általános hetedik osztályába járó fiú veréssel arra kényszerítette osztálytársát Csengeren, hogy cserélje el vele a cipőjét. Amikor a sértett másnap új cipőben érkezett az iskolába, azt is ugyanúgy elvette. A fiú egy másik osztálytársát is kétszer megverte, hogy egy-kétezer forinthoz jusson, de a fiú nem fizetett. A fiú azt mondta a rendőröknek, hogy otthon kapott pénzt új lábbelire, de azt megtartotta, mert a veréssel szerzett új cipőt is.

A 15 éves, hatodikos lány az egyik mátészalkai iskolában december óta fenyegette, januárban pedig meg is verte 13 éves osztálytársát - mondta a szóvivő. Hozzátette: a megvert diáklány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja miatt súlyosabb következménye is lehetett volna a történteknek.

A gyanúsítottként kihallgatott mátészalkai lány azzal indokolta tettét, hogy az osztálytársa megsértette és pletykált róla.