Vágólapra másolva!
A bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélte másodfokon azt a szabolcsi házaspárt, akik éveken át elhanyagolták nyolc gyermeküket és bántották is őket. Az anyát három év próbidőre bocsátották. 
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, és másfél év, valamint egy év börtönbüntetést szabott ki arra a szabolcsi házaspárra, akik elhanyagolták gyermekeiket.

Az apát, F. Sándort a másféléves börtönbüntetés mellett két évre eltiltották a közügyektől, valamint kötelezték a másodfokú bűnügyi költség megfizetésére is. Az anya egyéves büntetését három év próbaidőre felfüggesztették.

A szülők 2001 márciusa és 2008 áprilisa között nem gondoskodtak megfelelően gyermekeikről, veszélyeztették a fejlődésüket. A férfi és a nő ittas állapotban bántalmazta egymást, valamint bántották a gyerekeiket is. 2006 júniusában a gyerekek ideiglenesen nevelőszülőkhöz kerültek, majd egy év múlva a kirendelt gondozó pozitív változásokat észlelt, így visszakerültek a gyerekek a szüleikhez.

2008-ban azonban ismét bántotta az apa az egyik gyermeket, egy tányért tört szét a fején. A bíróság szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy a gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.