Az MSZP nem vesz részt az alkotmányozásban

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette az MSZP, hogy a parlamenti frakció nem vesz részt az alkotmány parlamenti vitájában. Bárándy Gergelynek egy korábbi nyilatkozata okozott félreértést, amelyet a szocialista képviselő szerint elferdítve adott közre pénteken a távirati iroda.
Vágólapra másolva!

Nem vesz részt az MSZP az alkotmány parlamenti vitájában, mert az új alaptörvény nem egy nemzet, hanem egy párt készülő alkotmánya - mondta Kormos Kata, a párt szóvivője. Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, erőltetettnek érzi, hogy egy év alatt kell elkészíteni az alaptörvényt, egy jó alaptörvény elkészítéséhez ugyanis idő kell. A képviselő szerint az új alkotmány készítői nem veszik figyelembe, hogy Európa tökéletesen átalakult, és az alaptörvény elkészítéséhez konszenzus kellene.

Pénteken az MTI egy korábbi interjút közölve még arról írt, hogy a szocialisták részt vesznek az új alkotmány országgyűlési vitájában. Bárándy Gergely azonban szombaton azt mondta, a távirati iroda egy egy hónapos interjút hozott le, és elferdítette az anyagot, ő ugyanis soha nem állította azt, hogy az MSZP frakciója döntött a kérdésről.