Adományból fűtenek a vilmányi iskolában

Vágólapra másolva!
Melegek a radiátorok a vilmányi általános iskolában. Hetekig fűtöttek hősugárzókkal, de most kaptak adományként egy kazánt, amellyel fűteni tudnak. Októberben nem volt pénz fűtésre, ezért egy hónap kényszerszünet volt az intézményben.
Vágólapra másolva!

Hat tantermet tudnak fűteni egy adományként kapott kazánnal a vilmányi általános iskolában, ezért délelőtt, délután és szombatonként is van tanítás, hogy tartani tudják a tantervet - mondta az iskola igazgatója.

A Borsod megyei intézményben korábban hetekig fűtöttek hősugárzókkal, októberben egy hónap kényszerszünet volt az iskolában, mert a szolgáltató - tartozás miatt - kikapcsolta a gázt, és nem tudtak fűteni.

Az adományként kapott kazánnal az iskola átállt a vegyes tüzelésre, mert így könnyebben be tudják szerezni az alapanyagokat. Az iskola igazgatójának tájékoztatása szerint mindent elégetnek, amit csak lehet, az önkormányzat felújítása után megmaradt régi parkettákat, tetőgerendákat, de még a szalmabálákat is.

Vilmány polgármestere elmondta, hogy a fűtéshelyzet megoldódott, de mivel elfogyott az önkormányzat pénze, már csak néhány napig tudnak főzni az iskola menzáján. Az önkormányzatnak 10,5 millió forint adóssága van. Tavaly 5 millió forint gyorssegélyt kaptak a Belügyminisztériumtól, de ehhez nem tudtak hozzáférni, mert az adóhatóságnak is tartoztak.