Vágólapra másolva!
Az Országos Választási Iroda hétfő este összesítette a vasárnapi országos kisebbségi választások nem hivatalos eredményét, amelynek alapján a cigány kisebbség 53 tagú országos önkormányzatában a Lungo Drom kétharmados győzelmet aratott. A hivatalos eredmény szerdára várható.
Vágólapra másolva!

Összesítette a vasárnapi országos kisebbségi önkormányzati választások eredményét az Országos Választási Iroda (OVI). A cigány kisebbség 53 tagú országos önkormányzatában a Lungo Drom 37, míg a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot kap. Az MCF elnöke, Kolompár Orbán gratulált Farkas Flóriánnak, a Lungo Drom vezetőjének.

Az OVI összesítése szerint a bolgár kisebbség önkormányzatában a Magyarországi Bolgárok Egyesülete nyert, a szintén 21 tagú görög kisebbség önkormányzatában pedig a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete. A 29 tagú horvát kisebbségi önkormányzatban az egyedüli induló Magyarországi Horvátok Szövetsége kapja az összes mandátumot.

A lengyel kisebbség önkormányzatában a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület, a németben pedig az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület nyert. Az örmény kisebbség önkormányzatában a legtöbb mandátumot az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület szerezte.

A román kisebbségi önkormányzatban a Magyarországi Románok Országos Érdekképviseleti Egyesülete, a ruszinoknál a Magyarországi Ruszinok (Rutének) Országos Szövetsége nyert. A szerb kisebbséget a Szegedi Helyi Szerb Közösség képviselheti, a szlovákot a Magyarországi Szlovák Szervezetek Uniója, a szlovént a Magyarországi Szlovének Szövetsége, az ukránt pedig a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület.