Újra kinyitott a pécsi Tudásközpont

Vágólapra másolva!
Hétfő reggeltől ismét fogadja a látogatókat a pécsi Tudásközpont. Az alig három hónapja átadott intézményt egy hete zárták le, mert eltört egy főnyomócső, korábban pedig két üvegtábla roppant szét a hidegben. Sajtóhírek szerint a tudásközpont ügyvezetője az év végével lemondott.
Vágólapra másolva!

Megnyitották a pécsi Tudásközpontot hétfő reggel. Minden hibát kijavítottak, és a szükséges próbaüzemet is elvégezték. A hétszintes épületet egy hete, december 20-án zárták be, mert eltört egy fűtéscső, emiatt húsz négyzetméternyi területen elázott az álmennyezet és több bútor is. A tudásközpontot áramtalanítani kellett, az egyhetes kényszerszünet alatt pedig nem lehetett használni a könyvtárat. Az alig három hónapja átadott épületben a fűtés meghibásodása előtt két üveg burkolóelem leesett a homlokzatról.

Közben az MTI és a bama.hu is úgy tudja, hogy a Pécsi Tudásközpont Kft. ügyvezetője a napokban benyújtotta lemondását december 31-ei hatállyal. Az érintett, Morvai Lehel ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból, alig 10 hónap alatt épült fel a 13 ezer négyzetméteres tudásközpont, a létesítményt szeptemberben már átadták, de az olvasók csak október közepétől használhatják. A Tudásközpont Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét szolgálja, emellett alkalmas közösségi, kulturális és szabadidős programok rendezésére is.