Csőtörés miatt bezárt a néhány hónapja átadott pécsi tudásközpont

Vágólapra másolva!
Csőtörés miatt kedden ideiglenesen bezárt a szeptemberben átadott Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont.
Vágólapra másolva!

Csőtörés miatt bezárt a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont kedden. A szeptemberben átadott ingatlant kiürítették.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója úgy értesült, hogy egy fűtéscső csatlakozója hibásodott meg, ezért a második emeleten egy húsz négyzetméternyi területen elázott az álmennyezet, a szőnyeg és több bútor.

Fischerné Dárdai Ágnes, az egyetemi könyvtár főigazgatója elmondta, hogy az épület december 27-ig biztosan zárva lesz, de lehet, hogy január 3-ig nem nyit ki. Az eset azért is kellemetlen - tette hozzá -, mert vizsgaidőszak van, a könyvtárat ilyenkor sok felsőoktatási hallgató látogatja, nekik a felkészüléshez most más kari és szakkönyvtárakat kell igénybe venniük.

Vasárnapra virradó éjjel két üveg burkolóelem esett le a pécsi tudásközpont homlokzatáról, a két egyenként hat négyzetméteres üvegtábla "gyakorlatilag szétrobbant", de nem sérült meg senki (erről itt olvashat bővebben).

A pécsi önkormányzat kedden felajánlotta segítségét, szakapparátusát a tudásközpontot építtető baranyai önkormányzatnak. A polgármesteri kabinetiroda az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: javasolják a megyei önkormányzatnak, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a kivitelezővel, a cégnek garanciális javításokat kell elvégeznie az épületen.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból épült 13 ezer négyzetméteres tudásközpont Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét szolgálja, emellett alkalmas közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is.