Börtönre ítélték a verekedő lovaskocsisokat

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen börtönre és pénzbírságra ítélt a Somogy Megyei Bíróság két férfit, akik idén májusban összevertek két másik férfit. Az elítéltek az után bántalmazták a két férfit, hogy azok szóvá tették, hogy kivilágítatlan lovas kocsival közlekedtek az úton.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetésre, illetve pénzbírságra ítélt életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt két férfit szerdán nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság.A két férfi azért kapott büntetést, mert idén májusban vitába keveredtek egy autóssal, majd őt és a segítségére siető apját is bántalmazták, utóbbinak életveszélyes sérülést okozva. A két elítélt férfi az eset idején lovas kocsival közlekedett.

Egyiküket, egy 29 éves somogyjádi férfit két év börtönre, társát, egy 39 éves kaposfüredi férfit pedig 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A vádlottak akkor kerültek szóváltásba az autóssal, amikor egy szőlőhegyi borozás után kivilágítatlan lovas kocsival tartottak hazafelé, és ezt a mellettük autóval elhaladó férfi szóvá tette. A fogatosok felszólították, hogy szálljon ki, közben egyikük az autóban ülő férfit arcul csapta, a másik egy ostorként használt nádpálcával a nyakán ejtett sérülést. Miután kiszállt az autóból, kétszer oldalba rúgták, ettől a földre rogyott, majd két újabb rúgás érte.

A férfi segítségére sietett az apja, aki egy rúgástól sérült meg: eltört a bordája, a lépét el kellett távolítani. Az ügyész a börtönbüntetésre ítélt somogyjádi férfi esetében súlyosbításért, míg a vádlott és ügyvédje a testi sértés vádja alóli felmentésért, másodsorban enyhítésért és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésért fellebbezett. A kaposfüredi férfi ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és ügyvédje három nap gondolkodási időt kért. Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős ítéletet.