A Jobbik árpádsávos zászlót tűzne ki a "deviancia templomára"

Jobbikos tüntetés Alföldi Róbert leváltásáért a Nemzeti Színháznál 2010. december 1-én
Vágólapra másolva!
Tüntetést tartott a Jobbik a Nemzeti Színház előtt Alföldi Róbert menesztéséért. Novák Előd a deviancia templomának nevezte a színházat, jobbikos képviselőtársa pedig azt mondta, addig nem nyugszanak, amíg nem árpádsávos zászló lobog az épület tetején.
Vágólapra másolva!

Mintegy ötvenen követelték Alföldi Róbert menesztését a Nemzeti Színház éléről a Jobbik szerda esti demonstrációján a teátrum épülete előtt. Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő betegnek és perverznek nevezte a színigazgatót, azt mondta, Alföldi "nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt". Azt is mondta, a Jobbik nem nyugszik, amíg a Nemzeti Színház épületének tetején nem árpádsávos zászló lobog.

Pörzse Sándor országgyűlési képviselő szerint a kormányváltás nem hozott változást a kultúrairányításban, mert változatlanul az SZDSZ szellemisége a meghatározó. Novák Előd, a Jobbik alelnöke beszédében a deviancia templomának nevezte a Nemzeti Színházat. Pörzse Sándorhoz hasonlóan kifogásolta, hogy a főigazgató nem megy el a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának ülésére, ahol meghallgatták volna.

Novák követelte Alföldi Róbert menesztését, mégha azt - mint mondta - többen antiszemitizmusnak, homofóbiának értékelnék is. Az egyórás demonstráció résztvevői a színigazgató nevének elhangzásakor minden esetben fütyülni kezdtek, majd azt skandálták: Alföldi, takarodj!

A Jobbik demonstrációjával közel egy időben többen a főigazgató mellett szimpátiatüntetést is tartottak az épület másik oldalánál. A Jobbik azután hirdetett tüntetést, hogy a Magyar Hírlap azt írta korábban, hogy a december elsejei román nemzeti ünnep alkalmából előző este rendezvényt tartanának a Nemzeti Színházban. Alföldi Róbert még aznap bejelentette: visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel.