Mobiltelefonnal akart kilépni az országból Röszkén egy részeg sofőr

Vágólapra másolva!
Útlevél helyett mobiltelefont nyomott a határrendész kezébe Röszkén egy magyar férfi, aki annyira ittas volt, hogy végül kiesett a kocsijából.
Vágólapra másolva!

Pénteken nem sokkal éjfél előtt egy magyar rendszámú személyautó gurult a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán lévő útlevélkezelő fülkéhez. A határrendész az autó mellé lépett, és kérte az útlevelet ellenőrzésre, helyette azonban egy rádiótelefont nyomott a kezébe a sofőr - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Amikor közölték vele, hogy az nem jogosítja határátlépésre, a férfi úgy döntött, kiszáll az autóból és úgy adja át okmányait. De amikor kinyitotta az ajtót, szabályosan kiesett a járműből - mondta a szóvivő.

A férfinak végül az útlevélkezelők segítségével sikerült talpra állnia. Később bebizonyosodott, hogy részeg, ezért a rendőrség ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt indított vele szemben eljárást - közölte a sajtószóvivő.

Embercsempészt is fennakadt az ellenőrzésen pénteken a röszkei határátkelőnél. Egy szerb férfiról az ellenőrzésnél derült ki, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt körözte.