Jelképes tízmillió forinttal ment Kolontárra Andy Vajna

Vágólapra másolva!
Egyelőre csak jelképesen adta át azt a tízmillió forintot Andy Vajna filmproducer, amelyet az iszapkárosultaknak szán. A hét halálos áldozat családjainak egy-egy, a kolontári iskolának pedig hárommilliót ígért. Kolontáron járt George Pataki és Habsburg György is.
Vágólapra másolva!

Az iszapkatasztrófa helyszínére látogatott szombaton Andy Vajna filmproducer, aki Kolontáron találkozott az áldozatok családjaival is. Együttérzése mellett támogatást is adott nekik, igaz, egyelőre csak jelképesen adta át a pénzt: az áldozatok családjainak egy-egy millió forintot, a kolontári általános iskolának pedig három millió forintot.

A pénzadományt Andy Vajna már átutalta az ökumenikus segélyszervezet számlájára, s onnan kedden utalják tovább a hozzátartozóknak - mondta a szervezet elnöke az áldozatok hozzátartozóinak és az iskola igazgatójának. Soháné Csóka Zita, iskolaigazgató a Független Hírügynökségneke elmonda: a producertől kapott pénzt a bútorzat és a számítógéppark felújítására költik.

Vajna azt mondta, ezzel a támogatással szeretné fellendíteni az amerikai kontinensen jövő héten induló adakozást, amelynek keretében a New York-i Metropolitan Operában jótékonysági koncertet szervez George Pataki, New York állam volt kormányzója. George Pataki egyébként a producerrel egy időben, a Magyar Vöröskereszt elnökével, Habsburg Györggyel és Maximilian Telekivel, az Amerikai Magyar Koalíció elnökével érkezett Kolontárra, de nem beszéltek egymással.