Rosszabbul van az iszapkatasztrófa legsúlyosabb sérültje

Vágólapra másolva!
Megint romlott az állapota az iszapkatasztrófa egyik legsúlyosabb sérültjének, akit Győrben kezelnek. Az idős férfi még mindig lélegeztető gépen van, ezért nem tudtak rajta fontos műtéteket végrehajtani.
Vágólapra másolva!

Ismét romlott a vörösiszap-katasztrófa következtében a legsúlyosabban megsérült, Győrben kezelt férfi állapota - közölte Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa. Az idős, testfelületének a háromnegyedén égési sérüléseket szenvedett férfit továbbra sem tudták levenni a lélegeztető gépről, és keringését ismét segíteni kell, ezért nem tudták végrehajtani rajta az elhalt részeket eltávolító beavatkozást.

A Győrben ápolt másik páciensen - aki testfelülete 30-35 százalékán égett meg - újabb műtéttel távolítottak el elhalt részeket, az ő állapota kielégítő. A harmadik, 10-15 százalékban égési sérüléseket szenvedett beteg a múlt hétvégén elhagyhatta a kórházat, de még több műtéti beavatkozás vár rá.

A legsúlyosabban megsérült páciens - korábban életveszélyes, de stabil - állapota két hete már romlott egyszer, de pár nap múltán sikerült javulást elérniük az orvosoknak.