Vágólapra másolva!
Megszűnik a tatabányai városi televízió, miután a város közgyűlése a csőd közelébe jutott cég felszámolásáról döntött csütörtökön. A polgármester szerint a tévét üzemeltető cégnek több mint 10 milliós adóssága van.
Vágólapra másolva!

A tatabányai közgyűlés csütörtöki ülésén a társaság csődközeli helyzete miatt jogutód nélkül megszüntette a Tatabányai Közösségi Televíziót (TKTV), és elrendelte a társaság végelszámolását. Schmidt Csaba fideszes polgármester az ülésen közölte, jelenleg azt sem tudja, 15 vagy 20 millió forintból lehet-e kiegyenlíteni a televízió tartozásait.

A társaság megszüntetését csütörtökön a tizenegy fideszes képviselő mellett a hat MSZP-s testületi tag is megszavazta. A polgármester az ülésen közölte, hogy a televízió rossz anyagi helyzetéért az előző ügyvezetést tartja felelősnek. A korábbi vezető nyugdíjba vonulása óta, négy hónapja nincs ügyvezetője a társaságnak - mondta.

A TKTV száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, egyszemélyes társaság, amely a televíziós műsor készítése mellett Itthon címen városi lapot adott ki, illetve kezelte a város hivatalos internetes oldalát. A televíziót csaknem tíz évig vezette a korábbi ügyvezető. A Tatabányai Közösségi Televízió a közelmúltban ünnepelte fennállásának 25. évét, kilenc főállású alkalmazottat és több egyéni vállalkozót foglalkoztatott.