Feljelentést tett a Zóna taxi résztulajdonosa

Zóna Taxi, repülőtéri taxiszolgáltatás, felmondták a ferihegyi taxiszolgáltató szerződését
Vágólapra másolva!
A reptéri taxitender miatt feljelentést tett a ferihegyi taxisszolgáltatást elvesztő Zóna taxi résztulajdonosa. A pályázatot kiíró Budapest Airport (BA) szerinte jogtalanul járt el akkor, amikor előzetesen tárgyalt taxis cégekkel - írja a Népszabadság. A reptéri taxizást négy évig uraló Zóna taxival októberben bontott szerződést a BA.
Vágólapra másolva!

A Zóna taxi résztulajdonosa, Veres István megtámadta a rendőrségen a Budapest Airport (BA) taxitenderét, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett - írja a Népszabadság. Szerinte a reptérüzemeltető BA jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott taxis cégekkel.

A BA október elején jelentette be, hogy felbontja a Zóna taxival 2006-ban kötött szerződését, amely addig a Ferihegyről induló, nem rendelt fuvarokat kapta, vagyis a reptéri taxis forgalom nagy részét ő bonyolította le. Ezzel egy időben a reptér üzemeletője azt is közölte, hogy új tendert írt ki a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtérről üzemelő taxiszolgáltatás nyújtására. A cég több, a budapesti taxipiacon működő céget hívott meg a tenderre.

A Zóna taxi résztulajdonosa, Veres István korábban azt mondta, szerinte a BA szerződésszegést követett el, amikor szakított vele, most azonban az új tendert is megtámadta a rendőrségen keresztül. Szerinte ugyanis már büntetőjogi kategória, hogy még a vele való szerződésbontást megelőzően egyeztetett a BA a fővárosi texidrosztokat üzemeltető társasággal és több fuvarszerzvező cég vezetőjével is - állította a Népszabadságnak Veres.

Hardy Mihály, a BA szóvivője szerint biztosan nem történt semmiféle bűncselekmény. A feljelentésről Hardy nem tudott, de azt mondta, hogy hasonló horderejű ügyben előzetesen illik egyeztetni a szakmai szervezetekkel. Hardy azt mondta, fuvarszervezőkkel nem egyeztettek, hanem taxis szövetségekkel - igaz, azok vezetői között fuvarszervező cégek irányítói is vannak. Hardy szerint ez nem meglepő.

A Zóna taxiról bővebben például ebben a cikkben olvashat.