LB: Hamis volt Joav Blum sukorói lakcíme

Vágólapra másolva!
Nem lakott sukoróra bejelentett lakcímén Joav Blum, a King's City kaszinóberuházás befektetője - mondta ki jogerősen a Legfelsőbb Bíróság. A döntés a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal szerint megbecsételheti a tervezett beruházás alapját biztosító telekcsere-ügyletet, és egy közokirat-hamisítási ügyben is bajba sodorhatja a befektetőt.
Vágólapra másolva!

Érvénytelennek nyilvánította a Legfelsőbb Bíróság a sukorói King's City kaszinóberuházás egyik befektetőjének, Joav Blumnak a sukorói lakcímét. A Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal szerint ez a döntés határozza meg, hogy érvénytelen-e a kaszinóberuházás érdekében lebonyolított, sokat támadott telekcsere.

A jogerős bírósági döntés helyben hagyta az ügyben hozott első- és másodfokú döntéseket, illetve a Fejér Megyei Bíróság ítéletét is - közölte Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője csütörtökön. Az izreali-magyar befektető lakcímének érvényessége azért is fontos, mert a beruházás ügyében korábban közokirat-hamisítás gyanújával indult eljárás a cím miatt.

Joav Blum korábban egy telekcsere-ügylettel alapozta volna meg a Sukoróra tervezett kaszinóberuházást, összesen 183 hektárnyi gyümölcsöst adott a Velencei-tó északi partján található, állami tulajdonban lévő területért. A telekcsere szerződését később sokan támadták, érvénytelenségének megállapítására és a szerződést megelőző eredeti állapot helyreállítására jelenleg is polgári per folyik a Fejér Megyei Bíróságon.

Az ügyben a Fejér Megyei Főügyészség tavaly tavasszal fordult a sukorói jegyzőhöz, hogy állapítsa meg, Joav Blum életvitelszerűen lakik-e a Kiss utca 5. szám alatti ingatlanban, amit állandó lakóhelyeként jelentett be és adott meg a szerződésben. Az ügyészség már ekkor nyomozást rendelt el közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt, mert a feltárt adatok szerint a sukorói ingatlanra csereszerződést kötő üzletember a bejelentkezéskor nem lakott életvitelszerűen az általa bejelentett sukorói címen.

A jegyző megállapította, hogy Joav Blum nem használja otthonaként az ingatlant, ezért a bejelentett lakcím érvénytelen. "Az életvitelszerű tartózkodás alapvetően határozza meg az ingatlancsere érvényességét, vagy érvénytelenségét" - mondta csütörtökön Balogh Ibolya. Joav Blum jogi képviselője több szinten is fellebbezett határozat ellen, amely most emelkedett jogerőre.

(A sukorói befektetésről és az ügy hátteréről szóló cikkeinket itt találja).