Tíz év börtönt kapott a kistormási csavarhúzós gyilkos

Vágólapra másolva!
Tíz év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki a vád szerint tavaly saját csavarhúzójával megölte egyik korábbi kollégáját. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a tavaly szeptemberi kistormási csavarhúzós gyilkossággal vádolt férfit szerdán a Tolna Megyei Bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit zsarolás bűntettében is, így halmazati büntetésként 10 év börtönbüntetést kapott, hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és a perköltséget is meg kell térítenie.

Tavaly szeptember 18-án Kistormás határában, egy kukoricásban holtan találtak egy 64 éves helybeli férfit, akit a vizsgálatok szerint a saját csavarhúzójával öltek meg. A rendőrség egy helybeli férfit, az áldozat korábbi munkatársát gyanúsította meg a gyilkossággal. A férfit őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A szakértői vizsgálatok során megtalálták az emberöléshez használt csavarhúzón a vádlott DNS-anyagát. A bíró az ítélethirdetéskor kiemelte, hogy a szakértők csak az áldozattól és a vádlottól származó DNS-nyomokat találtak a szerszámon, harmadik személy jelenlétét kizárták. A vádlott viszont mind a nyomozás során, mind az ítélethirdetéskor tagadta a gyilkosságot. Védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.