A fagy lassítja a kármentést Devecseren

Vágólapra másolva!
A talaj menti fagyok miatt haladnak lassabban a kármentesítési munkálatok Devecseren és Kolontáron a katasztrófavédelem szóvivője szerint.
Vágólapra másolva!

Talaj menti fagyok nehezítik a kármentesítést Devecser és Kolontár utcáin, kertjeiben; a katonaság megkezdte a kolontári híd cölöpözését - közölte Bakos György őrnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője szerdán.

Bakos György szerint a hét eleji esőzések következtében a talaj erősen felázott, több munkagép is megsüllyedt, és a reggeli fagyok miatt a vártnál lassabban haladnak a vörösiszapos föld összegyűjtésével. Bakos azt mondta, hogy a Torna-patak medrének helyreállítását is megkezdték, illetve folytatták a kolontári Táncsics utca kármentesítését is. Jelenleg összesen 600 ember és 150 technikai eszköz segíti a kármentesítést.

"A katonák a patak partoldalának feltöltésével elkészültek a régi híd helyén Kolontáron, és a két településrészt összekötő 15 méter hosszú, 6 méter széles új híd cölöpözését végzik" - mondta a szóvivő. A híd hétfőre készülhet el.

A katasztrófavédelem szakemberei szerint látványos és eredményes munka csak akkor végezhető, ha a lakhatatlanná vált épületeket Devecserben is elbontják, és azok maradványait a vörösiszapos földdel együtt elszállítják, de bontási határozatot a tisztázatlan tulajdonviszonyok miatt még nem adtak ki. A devecseri kármentesítési munkálatok állásáról és a katonai hídról készült képeinket itt találják meg.