Blikk: Egy parkolóházban porosodnak Hunvald tízmilliókat érő autói

DDR, NDK, Kelet-Németország, német újraegyesítés, Trabant
Vágólapra másolva!
Másfél éve az egyik budapesti pláza parkolójában porosodik Hunvald György autógyűjteményének nyolc, összesen kilencvenmillió forintot érő darabja - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Garay Plaza parkolójának harmadik emeletén parkolnak az előzetesben ülő egykori erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György kedvenc, sokat érő autói - írja a Blikk. A lap szerint Hunvald 120 millió forint értékűre becsült, 10 autóból álló gyűjteményének nyolc darabját másfél éve tárolják a parkolóházban. A gyűjtemény két 15 millió forintot érő darabját, egy Lincolnt és egy 1970-es Jaguart az önkormányzati választások után elvitt valaki a parkolóból, de még mindig ott porosodik egy VW bogár, egy Peugeot 807, egy Fiat Spider, egy 25 és egy 15 millió forintos Jaguár, egy 10 millió forintot érő MG és egy 35 milliót érő Mustang, valamint az a Trabant, amit a polgármester saját kezűleg tuningolt.

A volt polgármester vagyonának egy részét már zárolták, de az autógyűjteményt még nem, mert egyelőre csak azokat a vagyontárgyakat vették zár alá, amelyeket a polgármester a feltételezett bűncselekmények elkövetése után szerzett - mondta a lapnak a nyomozó ügyészség szóvivője. A Blikk szerint nem tudni, hogy ki fizeti a kocsik után a parkolási díjat.