Vádat emeltek Stohl András ellen

Stohl András
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Stohl András színész ellen, akit súlyos testi sértést okozó ittas vezetéssel vádolnak - közölte a bíróság. A színész május 8-án hajnalban okozott közlekedési balesetet Fót és Budapest között, a rendőrség szerint ittasan és kábítószer hatása alatt.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a Budakörnyéki Ügyészség Stohl András színész-műsorvezetőt - közölte a bíróság szóvivője, Kende katalin. Az ügyészség négyoldalas vádiratát hétfőn vette át a Budakörnyéki Bíróság. A közlekedési bűnügy tárgyalása - Léhmann Zoltán bíró vezetésével - várhatóan decemberben kezdődik.

A szóvivő nem kívánt válaszolni az MTI-nek arra a kérdésére, hogy kábítószer fogyasztása miatt is felelősségre vonhatják-e Stohlt, vagy az önként vállalt elterelés miatt ez a vádpont később sem merülhet fel.

Stohl május 8-án hajnalban okozott közlekedési balesetet Fót és Budapest között, a rendőrség szerint ittasan és kábítószer hatása alatt. Kovács László, a nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője korábban közölte, a kábítószerrel való visszaélés miatt az eljárást felfüggesztették, mivel a színész vállalta az elterelést. Az eljárás során egyébként a kábítószert értékesítő személyt nem tudták azonosítani. A Blikk rendőrségi informátorra hivatkozva korábban azt írta, hogy a nyomozók egy másik, fedett nyomozás keretében vizsgálják Stohl kábítószerügyét.

A baleset következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Azt, hogy a súlyos sérülés maradandó egészségromlással jár-e, ügyészségi kezdeményezésre újabb szakértői vizsgálat állapítja meg - mondta a kapitányság vezetője. Ha maradandó a károsodás, az befolyásolhatja a büntetés mértékét.

Stohl a mentők kiérkezése után, de még a rendőrség helyszínre érkezése előtt kocsiba szállt és hazament, így őt a lakásáról állították elő. A nyomozás során kizárták az autó műszaki hibájának a lehetőségét. A színész a rendőrség szerint az eljárás során együttműködő volt. Fegyvertartási engedélyét visszavonták, egyben a hatóság arra kötelezte őt, hogy az engedélybe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartózó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le.

Az összes, Sthol Andrásról szóló hírünket megtalálja itt.